پوتین: غرب می‌خواهد به کسانی در سوریه سلاح بدهد که گوشت انسان می‌خورند
ارسالی صمیمی ارسالی صمیمی

ولادیمیر پوتین در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر انگلیس در لندن با بیان اینکه ارسال سلاح از مسکو به دمشق کاملا قانونی انجام می‌شود، گفت که کشورش در این خصوص هیچ قانونی را زیر پا نگذاشته است.

به نقل از شبکه خبری روسیه الیوم، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در لندن تاکید کرد که ارسال سلاح از سوی مسکو به سوریه به صورت قانونی صورت می‌گیرد و ارسال سلاح به دولت سوریه براساس قوانین بین‌المللی یک اقدام مشروع و قانونی است.

پوتین با بیان اینکه "ما هیچ قانونی را زیر پا نگذاشتیم"، در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اخلاقی بودن ارسال سلاح به نظامی که دستش به خون مردم آلوده شده است، گفت: فراموش نکنید که دست دو طرف به خون آلوده شده است.

وی در ادامه گفت: آیا شما می‌توانید از کسانی حمایت کنید که دشمنانشان را می‌کشند و جنازه‌هایشان را مخفی می‌کنند و در مقابل شاهدان عینی بدنشان را می‌خورند؟

رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: این اقدامات با ارزش‌های انسانی که مسکو نیز به آن باور دارد، مغایر است اما غرب می‌خواهد مخالفانی را مسلح کند که گوشت انسان می‌خورند.

پوتین با حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، غرب را نسبت به پیشنهادهایی مبنی بر مسلح کردن مخالفان سوری سرزنش کرد.

وی درباره کنفرانس صلح سوریه نیز تصریح کرد: مساله برگزاری نشست ژنو 2 همچنان پا بر جاست، چرا که برگزاری این نشست اقدامی مورد قبول در جهت حل و فصل مشکلات به شمار می‌آید.

رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه "گمان نمی‌کنیم فرصت برای برگزاری این نشست از دست رفته باشد"،‌ گفت: من کاملا با سخنان نخست وزیر انگلیس مبنی بر اینکه برگزاری این نشست منطقی‌ترین و عقلانی‌ترین اقدام برای حل و فصل مساله سوریه است، موافق هستم.

وی با بیان اینکه مشکل سوریه را تنها با راه حل‌های دیپلماتیک می‌توان حل و فصل کرد، گفت: نخست وزیر انگلیس از برگزاری نشست ژنو 2 حمایت می‌کند و ما در خصوص جزئیات این مسله با وی در شهر سوچی بحث و مذاکره کردیم و همین نظر را با شرکای آمریکایی خود مطرح کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که می‌توان به راه حل نهایی برای این مساله دست یافت و اجازه داد تا تمام طرف‌های درگیر بر سر میز مذاکره بنشینند.

پوتین در ادامه کنفرانس خبری خود با دیوید کامرون گفت: شرط دستیابی به این هدف آن است که تلاش‌های مشترکی صورت گیرد و دو طرف حسن نیت خود را نشان دهند.

ولادیمیر پوتین نسبت به بررسی مساله سوریه در نشست سران گروه هشت (G8) در ایرلند شمالی و احتمال دستیابی به یک رویکرد مثبت، اظهار امیدواری کرد.

از سوی دیگر، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس نیز با تاکید بر اینکه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه باید از قدرت کناره‌گیری کند، مدعی شد که بشار اسد "دیکتاتور" و "مسئول کشتارها و تخریب‌ها" در سوریه است.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از مخالفان سوری اعلام کرد، اختلافات میان انگلیس و روسیه در خصوص مساله سوریه را می‌توان به نحوی حل و فصل کرد که به منافع مشترک دو کشور لطمه‌ای وارد نشود.

با این حال نخست وزیر دولت ائتلافی انگلیس عنوان داشت که کشورش هیچ تصمیمی برای مسلح کردن مخالفان سوری اتخاذ نکرده است.

دیوید کامرون گفت: می‌توانیم اختلافات کنونی میان خود را حل و فصل کنیم چرا که ما در نهایت اهداف مشترکی داریم که شامل حل و فصل درگیری‌ها شده و از تجزیه سوریه پیشگیری می‌کند و پس از آن مردم سوریه سرنوشت خود را تعیین می‌کنند.

وی در ادامه گفت: من با ولادیمیر پوتین در خصوص عملکرد و مکانیزم‌های گروه هشت برای حل و فصل این مساله بحث و مذاکره کردم. ما تصمیم گرفتیم که نشست گروه هشت از تلاش‌های سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جان کری، وزیر خارجه آمریکا برای مشارکت دادن مردم سوریه در روند صلح حمایت کند.

کامرون تصریح کرد: ما تمام تلاش خود را برای پایان دادن به این درگیری‌های خونین انجام می‌دهیم و ما فرصت برگزاری نشست سران گروه هشت را غنیمت می‌شماریم.

کامرون اعلام کرد، انگلیس همانند روسیه بر این باور است که سوریه با یک فاجعه انسانی رو به رو است و ثبات در این کشور وجود ندارد و اقدامات افراطگرایان به چشم می‌خورد.

وی با بیان اینکه "ما خواهان روند مسالمت‌آمیز در سوریه هستیم"، گفت: مسئولیت‌ ما این است که در حاشیه نشست گروه هشت، موضعی مشترک اتخاذ کنیم که بر اساس آن موضع بتوان به صلح دست یافت.

نخست وزیر انگلیس در ادامه کنفرانس خبری با پوتین تاکید کرد، موضع روسیه و انگلیس بر یک پایه و اساس مشترک استوار شده است و هر دو کشور خواهان پایان خونریزی‌ها و تحقق دموکراسی در سوریه هستند.






June 17th, 2013


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
مسایل بین المللی